Ontwikkelingsgericht onderwijzen aan 4- tot 12-jarigen : hoe word ik pedagogisch-didactisch competent? - Faber, Frits, ....- (Amsterdam : SWP, 2018)
Een studieboek voor studenten die in het basisonderwijs willen gaan werken. Geeft in een theoretisch en praktisch deel informatie over de competentie ‘pedagogisch-didactisch handelen'. Beschreven vanuit het ontwikkelingsgericht onderwijs, waarbij het uitgangspunt is dat studenten het meest leren van het zelf ervaren in doelgerichte situaties. In het eerste theoretische deel wordt toegelicht wat ontwikkelingsgericht onderwijs is en waarom het zo belangrijk is om het pedagogisch-didactisch handelen te oefenen. In het tweede, praktische deel worden tien oefeningen met kleine groepjes kinderen beschreven. In een goede stijl geschreven, waarbij het opvallend is dat de oefeningen soms ook bestemd lijken voor de begeleidende docent. De opbouw is helder, ook door het gebruik van kopjes en cursiveringen. Een goed onderbouwd werk met praktische oefeningen voor pabo-studenten.
Een studieboek voor pabo-studenten die de competentie ‘pedagogisch-didactisch handelen' onder de knie willen krijgen.
Keywords: Basisonderwijs ; didactiek - Pedagogie