ABC van de bomen en struiken : hoe en wanneer planten, snoeien en vermeerderen stap voor stap uitgelegd - Brochard, Daniel, ....- ([s.l.] : Deltas, 2007)
Verzorgde uitgave over alle aspecten van bomen en struiken in de tuin. Het boek bevat weliswaar een summiere inleiding over het nut en onderhoud van houtgewassen en een hoofdstuk over ziekten en parasieten, maar de rest ervan bestaat uit 75 uitgebreide karakteristieken van afzonderlijke soorten. Die zijn achtereenvolgens gerubriceerd in bomen, struiken en klimplanten en vervolgens alfabetisch op Nederlandse naam geordend. Elke beschrijving bevat hoofdzakelijk informatie over het planten, snoeien, vermeerderen en verzorgen. Ze wordt ondersteund door een kleine foto van de bloeiwijze en instructieve werktekeningen in kleur. Alle behandelde soorten vertegenwoordigen het gangbare assortiment. Honderd 'andere' soorten worden summier in tabellen vermeld. De uitgave bevat een verklarende woordenlijst en een gecombineerd register op de Nederlandse en Latijnse plantennamen. Al geschikt voor beginnende tuiniers, maar ook gevorderden kunnen hun kennis vermeerderen.