Anatomie van het bewegende lichaam : compacte gids voor de bewegingswetenschap - Brewer, John, ....- (Kerkdriel : Librero, 2017)
Dit werk is samengesteld door een aantal lectoren sportrevalidatie en bewegingswetenschappen. Het begint met een overzicht van de structuur van het musculoskeletale systeem (skelet, gewrichten en spieren) en de neurologische basis voor beweging. Na een kort hoofdstukje over biomechanica volgt het belangrijkste deel, namelijk de beschrijving van de anatomische structuren die betrokken zijn bij de beweging van de mens. De nadruk ligt hier vooral op de wijze van samenwerken om de verschillende bewegingen uit te voeren. Verspreid over het boek worden thematische intermezzo's ingelast over menselijke beweging zoals blootsvoets hardlopen, fietsen, hersenschudding in de sport enz. In de gids zijn duidelijke kleurenillustraties opgenomen. De teksten zijn beknopt. Van de diverse anatomische onderdelen worden zowel de Latijnse als de Nederlandse benamingen vermeld. Achterin is nog een aantal referentiewaarden opgenomen i.v.m. beweging en een register. Vooral gericht naar studenten kinesitherapie, fysiotherapie, bewegingswetenschappen en sport.
Een overzicht van de elementaire principes van de menselijke beweging, de anatomische structuren van het lichaam, hun functie en praktische voorbeelden van menselijke bewegingen.
Keywords: Biomechanica - Anatomie - Bewegingswetenschappen - Menselijke lichaam