Hypocrisie : waarom je af en toe moet doen alsof - Peters, Rik, ....- (Antwerpen : Houtekiet, 2018)
Jij, lieve lezer, bent gewoon een hypocriet. En gelukkig maar. Milieuactivisten gaan met het vliegtuig op vakantie. Lieve baasjes houden van hun huisdier, maar eten 's avonds gewoon een lapje vlees. Directeurs van goede doelen strijken zelf een riant salaris op. En politici, nou ja, zijn gewoon politici. Hypocrisie is overal. En iedereen wordt er boos van. Maar waarom eigenlijk? Filosofie en wetenschap laten zien dat iedereen hypocriet is én dat dit helemaal niet erg is. Sterker nog: de wereld kan wel wat méér hypocrisie gebruiken. In zijn kenmerkende vlotte en geestige stijl schijnt Rik Peters een nieuw licht op het fenomeen hypocrisie. Een boek vol wetenschappelijke inzichten en filosofische uiteenzettingen, opgesmukt met herkenbare anekdotes over het nut van hypocrisie en het gevaar van consequentie.
Keywords: Sociale filosofie - Leugens