Van den Berk over bomen - Van Den Berg, Emiel, ....- (Sint-Oedenrode : Van den Berk Boomkwekerij, 2004)
Dit bomenboek beschrijft zo'n beetje alle in Nederland en België voorkomende bomen (800 stuks). De bedoeling van dit boek is mensen die bomen willen aanschaffen zo goed mogelijk te informeren. Via zoeksystemen kan men gemakkelijk de juiste boom uitkiezen. Per boomsoort worden alle belangrijke gegevens behandeld, zoals o.a. hoogte, kroonvorm, bloemen, toepassing, grondsoort en herkomst. De auteurs hebben een boomkwekerij en handelen in bomen. Een uitgebreid, nuttig en handig boek met vele mooie kleurenfoto's. Er is geen ander boek dat zo uitgebreid is.
Beschrijving van bijna alle in Nederland en Belgie͏̈ voorkomende bomen.