De reizen van Alex : de Olympische Spelen - Martin, Jacques, ....-; Denoel, Jacques, ....- (Pantin : Casterman, 2012)
In de stripserie Alex zijn vele delen verschenen, waarbij steeds opvalt hoe goed gedocumenteerd Alex' schepper Jacques Martin te werk gaat. Hier gaat het om een heruitgave van een deel in de begeleidende reeks: 'De reizen van Alex'. Zoals de andere delen bestaat ook dit deel uit drie onderdelen: reconstructietekeningen, foto's en begeleidende tekst. Dit deel staat echter enigszins op zichzelf, aansluitend bij de actualiteit van de Olympische Spelen. Een uitgebreid overzicht wordt gegeven van de antieke Olympische Spelen in hun historische ontwikkeling. Niet alleen de gebouwen van Olympia worden besproken, maar ook de verschillende onderdelen van de spelen zelf. Dankzij de vele reconstructietekeningen krijgt men niet alleen een indruk van de pracht van het oude Olympia, maar ook van de verschillende vormen van sport. Omdat men in het oude Griekenland naakt sport beoefende, is er veel mannelijk naakt in dit album te zien. Niet alleen interessant voor de fans van Alex of voor belangstellenden in de Oudheid, maar ook voor geïnteresseerden in de geschiedenis van de sport. Vanaf ca. 14 jaar.
Beschrijving in woord en beeld (foto's en tekeningen in kleur) van het antieke Olympia en de Olympische Spelen in de Oudheid.
Keywords: Olympische Spelen ; geschiedenis; Geschiedenis