De reizen van Alex : Rome : deel 2 - Martin, Jacques, ....-; Denoel, Jacques, ....- (Pantin : Casterman, 2005)
Reizen van Alex een serie met waardevolle en uitstekende historische informatie over de oudheid. Rome, dat is de 'eeuwige' stad van de Romeinse forums, het Colosseum en honderden andere grote en kleine monumenten. Maar hoe leefden de Romeinen in hun hoofdstad? In welke huizen woonden de rijke en de minder rijke burgers? Waar ontspanden ze zich? En wat deden ze in hun vrije tijd? Op die vragen geeft dit deel in de reeks De Reizen van Alex een antwoord in woord en beeld. Een must voor elke liefhebber van de oudheid maar ook een aanvullende documentatie voor in de klas.
Met hulp van gekleurde tekeningen en begeleidende teksten wordt een beeld geschetst van het Romeinse Rijk. Vanaf ca. 14 jaar.
Keywords: Romeinse rijk; Geschiedenis