De reizen van Alex : Persepolis - Martin, Jacques, ....-; Denoel, Jacques, ....- (Pantin : Casterman, 2010)
Naast de serie avonturen van Alex van de hand van de legendarische striptekenaar Jacques Martin verschijnt al sinds jaren de begeleidende reeks 'De reizen van Alex', waarin een kleurrijk beeld wordt gegeven van de oude wereld. Zoals de andere delen bestaat ook dit deel uit drie onderdelen: reconstructietekeningen, kleurenfoto's en begeleidende, informatieve tekst. Het woord vooraf is nog van Jacques Martin, die in januari 2010 overleed. Centraal staat de hoofdstad van het Perzische Rijk, Persepolis, en in het bijzonder het keizerlijk paleis. Daarnaast komen ook verwante onderwerpen aan de orde, zoals de Perzische geschiedenis en godsdienst en de residentie Pasargadae (ten onrechte als Pasargades aangeduid - als helaas! gebruikelijk laat de vertaling weer veel te wensen over). De historisch verantwoorde reconstructietekeningen van Cédric Hervan zijn werkelijk indrukwekkend, maar Alex en Enak lopen weer rond in gebouwen die zij nooit kunnen hebben gezien. Deze reeks is niet alleen interessant voor de fans van Alex, maar ook voor belangstellenden in de oudheid in het algemeen. Vanaf ca. 14 jaar. - Perzië - Oudheid
Aan de hand van foto's en tekeningen in kleur wordt verteld over de rui͏̈nestad Persepolis in Iran. Vanaf ca. 14 jaar.
Keywords: Geschiedenis