Basiscursus muziekleer : muziektheorie voor beginnende musici - Frijns, Frans, ....- ([s.l.] : Frijns, 2011)
Basiscursus muziekleer 1e druk is een boek van Frans Frijns. ISBN 9789081124232 Boek + CD-rom. Muziektheorie voor beginnende musici Dit boek is bedoeld voor beginnende musici en iedereen die interesse heeft in muziek en hier op een laagdrempelige manier meer over wil leren. In dit boek worden de belangrijkste zaken in de muziek, zoals toonhoogte, ritme, muzieknotatie en de opbouw van de majeur toonladder behandeld. Daarnaast vind je in dit boek een ruime opsomming van uitvoeringstekens op het gebied van tempo, dynamiek, herhaling en articulatie en is er aandacht voor de muziekinstrumenten en hoe deze in groepen worden ingedeeld. Met behulp van de cd-rom die bij dit boek geleverd wordt kan een groot aantal zaken geoefend worden. Dit boek is mede door zijn compacte opzet, de kleurrijke vormgeving en de meegeleverde cd-rom een aanrader voor iedereen die meer van muziek wil begrijpen of een handig boek bij de hand wil hebben om snel iets te kunnen opzoeken. Met behulp van het programma op de cd-rom kunnen heel veel vaardigheden, zoals het lezen van noten of herkennen van ritmische motieven, geoefend worden. Het boek kan uitstekend dienst doen om te gebruiken in de instrumentale of vocale muziekles. - Notenleer