De aankomst - Tan, Shaun, ....- (Wielsbeke : Querido, 2015)
Niet voor niets viel dit boek al in de prijzen. In 'De aankomst' brengt Shaun Tan op magisch-realistische wijze het thema migratie in beeld. In prachtige potloodtekeningen (veelal sepia ingekleurd met de computer) neemt Shaun Tan de lezer mee naar een nieuwe, fascinerende, onbegrijpelijke wereld. Nu eens toont hij ons schrijnende beelden, dan weer tekent hij hoop op ons netvlies. De aankomst begint met een vertrek. Draken van onzekerheid hangen als schaduwen tussen de huizen als de vrouw met het kind, de vader en man gaan uitzwaaien ... In zes hoofdstukken ervaren we wat de man meemaakt en doormaakt om uiteindelijk een nieuw leven te beginnen. Dit prachtige woordenloze boek is een universeel, leeftijdloos verhaal over opnieuw beginnen, vluchten, doorzetten, hoop bewaren, vriendschap, schoonheid ... Het is een zeer gelaagd, diep en waardevol boek om te lezen en te herlezen, om over te praten, om troost in te zoeken, om de dingen beter te begrijpen ... Migranten - Graphic novels - Stripverhalen
Beeldroman waarin een vader zijn gezin moet achterlaten en in een land terechtkomt, waar alles anders is. Zal hij zijn gezin nog terugzien? Vanaf ca. 12 jaar. - Een IBBY silent book