Verhalen uit de binnenstad - Tan, Shaun, ....- (Amsterdam : Querido, 2018)
Nergens heeft de mens de natuur zo onder controle geprobeerd te krijgen als in het centrum van de moderne stad. Maar zelfs daar, tussen asfalt, beton en torenflats, laat zich onverwacht wel eens een kikker of een roofvogel zien. En haaien en tijgers duiken op in de dromen en nachtmerries van de mensen die er wonen en werken. Waar staan bijvoorbeeld de kinderen op het dak van het hoogste gebouw met hun hengels 's nachts naar te vissen? Hoe kunnen krokodillen ongemerkt een luxeleventje leiden op de 87ste verdieping van een kantoorgebouw? Waarom dagen beren de mensheid voor het gerecht? Komen er echt duizenden mensen naar de begrafenis van een kat?
Eva Gerlach (Translator)