De kleren van de leider : 19 inzichten in leiderschap - Marichal, Koen, ....- (Kalmthout : Pelckmans Pro, 2018)
Leiderschap – een onderwerp waar ieder mens mee te maken heeft. Een dankbaar onderwerp voor veel publicaties en trainingen, maar ook een complex item. Leiderschap is anders dan een leidinggevende functie of het uitoefenen van macht. Leiderschap vang je niet in een functieomschrijving. Het is een persoonlijke keuze die leidt tot het ontstaan van teams, verbanden en organisaties met concrete invullingen van leiderschap. Dit boek – uit de Antwerp Management School – koppelt de actuele wetenschappelijke inzichten over de complexiteit van leiderschap aan vele praktijkvoorbeelden. Dit levert negentien inzichten in uiteenlopende aspecten van leiderschap op, bijvoorbeeld over teams en coaching, ondernemerschap, invloed en wederkerigheid, verbinding en vriendelijkheid. De beschrijvende presentaties zetten de lezer aan tot (over)denken en prikkelen om tot actie te komen. Een knap boek dat een breed publiek wijzer maakt over het zo moeilijk grijpbare thema leiderschap. Een aanrader. Deze uitgave is de geheel gereviseerde en geactualiseerde versie van 'De leider in de spiegel' van dezelfde auteurs uit 2013*. - Leiding geven