Het verdwijnende eiland - Van de Wal, Thomas, 1991- (Averbode : Averbode, 2018)
(3385) 5. Het verdwijnende eiland - Thomas Van de Wal (actua, milieu) met tekeningen van Aart Cornelissen - Semu en Tooh wonen op Takuu, een klein eiland waar iedereen in harmonie leeft met de natuur. Tot de dorpsoudste een vreselijk visioen krijgt: het eiland dreigt te verdwijnen door de stijgende zeespiegel.
Met tekeningen van Aart Cornelissen - milieu - ramp - vriendschap
Doelgroep: Lager onderwijs, 2de en 3de graad