Toen Blanca voor kleur zorgde... - Misérazzi, Jeanne Taboni, ....- (Averbode : Averbode, 2018)
Het koninkrijk van koning en koningin Wittekrijt staat op een eiland omringd door krijtrotsen. Deze rotsen geven het eiland een witte kleur. Ook de huidskleur van de inwoners is zo wit als krijt: net zo bleek, en dat verandert nooit. De zon zit namelijk steeds verborgen achter de wolken. Op een dag brengt de koningin een klein meisje ter wereld en haar ouders noemen haar Witje…
Leesniveau: AVI M6 - AVI 8