Nelsons ninjaboek : 20 trek- en duwspelletjes om samen met je kind te ravotten en het huis door te rollebollen - Van Bouchout, Laura, ....-; Truyen, Dieter, ....-; Thyssen, Emma, ....- (Leuven : Davidsfonds/Infodok, 2017)
Dit instructieboek met 20 trek- en duwspelletjes is gericht op jonge ouders, die hun kinderen de basisbeginselen van het judo willen bijbrengen. Door te spelen dat hij een Ninja wil worden, oefenen Nelson en zijn grote broer en kleine zus samen met papa en mama hoe je kunt stoeien, vallen en opstaan, en respectvol samen kunt werken. Ze leren houdingen, worpen en valtechnieken van judo op een speelse manier te gebruiken, waarbij papa of mama soms een reus, een boom of een draak is, en Nelson een konijn, een knuffel, een bal of een kussen gebruikt. Bij elke oefening staat op de linkerpagina een verhaaltje om de setting duidelijk te maken, en rechts de verschillende oefeningen, verduidelijkt met tekeningen. Bij sommige oefeningen staat een G om aan te duiden dat het een groepsspel is. Achterin staan aanwijzingen voor een Ninjafeest, een ganzenbordspel en tips voor mama en papa. De tekeningen van de kinderen zijn nogal gestileerd, maar de houdingen zijn wel functioneel. Voor ouders die hun kinderen willen stimuleren in hun motorische en emotionele ontwikkeling. Eerder verschenen over Nelson: 'Nelsons acrobatenboek' (2013), 'Nelsons yogaboek' (2015) en 'Nelsons dansboek' (2016)*. Voor opvoeders met kinderen van ca. 4 t/m 7 jaar.
Nelson oefent voor een ninjafeestje. Instructieboek voor jonge kinderen en hun ouders, om op een speelse manier samen te bewegen. 20 judo-oefeningen worden stapsgewijs met kleurenillustraties uitgelegd. Voor opvoeders met kinderen van ca. 4 t/m 7 jaar.
Beweging - Sport