Nelsons yogaboek : een doe-het-samen-boek met 24 yogaspelletjes voor kleine en grote avonturiers - Demeulenaere, Leen, ....-; Van Bouchout, Laura, ....-; Thyssen, Emma, ....- (Leuven : Davidsfonds/Infodok, 2015)
Dit boek heeft een inleiding en een uitleiding. In de inleiding, even vooraf genoemd, wordt yoga voorgesteld als een stuk vakantie elke dag gedurende vijf minuten thuis voor ouder(s) met kind (-eren). Tijd maken voor elkaar en samen ontspannen is de bedoeling. In de uitleiding gaan de auteurs dieper in op de bedoeling van yoga en het positieve effect ervan. Voor iemand die niet vertrouwd is met yoga is het tamelijk vaag. Na enkele praktische tips over kledij en de omgeving waarin je de oefeningen/spelletjes doet, wordt het duidelijker als je de praktijksuggesties leest. Nelson logeert elke vrijdag met zijn broer en pleegzus bij opa en opa leert hen wat yoga is. Hij stelt yoga voo [lees meer]r als een vakantie. De drie kinderen kiezen elk een favoriete vakantiebestemming: thuisblijven, op reis naar een fantasie-eiland, naar de andere kant van de wereld vliegen. De oefeningen worden opgehangen aan deze drie thema's: het fantasie-eiland, de lekker-thuis-vakantie en de ver-weg-vakantie. Elk thema wordt onderverdeeld in subthema's en de oefeningen worden aangeboden via een verhaal. De houdingen worden heel duidelijk door de tekeningen. De oefeningen vergen geen grote behendigheid, er is geen competitie. Ik kan me voorstellen dat kinderen en de volwassene (n) die meedoen er veel plezier in zullen vinden. Het is moeilijk om een exacte leeftijd op dit boek te kleven want zowel in een kleuterklas als bij grotere kinderen kunnen die oefeningen gebruikt worden in gymlessen en bij relaxatieoefeningen. Dit is een praktisch ideeënboek.
Nelson (bijna 6) laat samen met o.a. zijn broertje zien hoe je allerlei yogaspelletjes kunt doen. Zo'n 24 oefeningen, van eenvoudige tot wat moeilijkere, worden stapsgewijs met heldergekleurde kleurenillustraties uitgelegd. Voor opvoeders met kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar.
Yoga - Beweging - Sport