Maakt religie een verschil? : islamitische pedagogie beter begrijpen - Lafrarchi, Naïma, 1978- (Leuven : Acco, 2017)
De islam raakt steeds meer geworteld in de Nederlandse samenleving, waarbij in Nederland duidelijk sprake is van gebrek aan kennis en informatie over deze godsdienst en de op deze wereldreligie gebaseerde levensstijl, tradities en riten. De auteur, onderwijskundige, juriste en leermeester islamitische godsdienst, wil in deze leemte voorzien. Zij biedt zowel theoretische inzichten als praktische voorbeelden, die inzicht geven in de islamitische referentiekaders. Wie met moslimkinderen en -jongeren werkt, vindt in deze uitgave concrete en praktische informatie over de islamitische opvoeding, onderwijs en pedagogiek. Daarbij reikt de auteur naast casuïstiek ook methodieken aan, die Nederlandse professionals in onderwijssettings en opvoedingssituaties ondersteuning kunnen bieden. Deze handreiking is bestemd voor iedereen die in multireligieuze en levensbeschouwelijke contexten werkt, gericht op dialoog, ontmoeting en wederzijds begrip. Dit boek, voor de Vlaamse context geschreven, past evenzeer op de Nederlandse situatie. Met eindnoten na ieder hoofdstuk en een literatuurlijst.
Handreiking voor meer en beter begrip voor islamitische referentiekaders in Vlaamse en Nederlandse onderwijssettings en opvoedingssituaties. - Intercultureel onderwijs - Islamitisch onderwijs ; België - Islamitisch onderwijs ; Nederland - Godsdienstige opvoeding - Pedagogie