Je kunt meer dan je denkt - Pfister, Marcus, ....- (Rijswijk : De Vier Windstreken, 2016)
Eendje Lina woont aan de rand van de vijver. Ze zou zo graag samen met de andere eendjes en dieren zwemmen en duiken in het water, maar dat kan ze niet. Lina is ziek, al heel lang. Ze is eigenlijk nog nooit echt gezond geweest. Daarom is ze te zwak om mee te doen. Gelukkig is Lina toch altijd vrolijk. Dat komt onder andere omdat haar vriendje Ferdi, een kikker, regelmatig een bezoekje aan haar brengt. Lina kan dan misschien niet zwemmen en duiken in het water, Lina heeft een ander talent. Ze is er zo goed in dat al snel niet enkel Ferdi aan haar bezoekjes brengt. Een leuk verhaaltje over vriendschap en het ontdekken van je eigen talent(en). De verhaallijn is erg eenvoudig en toegankelijk voor jonge kinderen. Per dubbele bladzijde zijn er ongeveer vijf tot acht regels aan tekst voorzien, zodanig dat er regelmatig een nieuwe tekening kan getoond worden aan de jonge luisteraars. Het lettertype is overal hetzelfde: sober, zwart en niet al te groot. Op die manier kan alle aandacht naar de tekening gaan. De illustraties zijn behoorlijk groot en niet overladen; de kleuren zijn helder en warm. Het verhaal heeft duidelijk een boodschap en is erin geslaagd die over te brengen. Het is een bruikbaar verhaal in het onderwijs als het gaat over ‘ieder zijn talent'.
Eendje Lina zou dolgraag buiten spelen in de vijver. Maar daarvoor is ze te ziek en niet sterk genoeg. Gelukkig komt kikker Ferdi, haar vriendje, vaak op bezoek. Samen ontdekken ze dat Lina een heel bijzonder talent heeft... Je kunt meer dan je denkt is een hartverwarmend verhaal over vriendschap, het vinden van je eigen kracht en de zon in het water zien schijnen. Bijzonder geschikt voor langdurig zieke kinderen.
Ziek zijn - Vriendschap - Talenten
Vanaf 3 - 5 jaar
Keywords: Vriendschap