Bloggen voor assistants - Pulleman-Hendriks, Leonore, ....- (Alphen aan den Rijn : Vakmedianet, 2018)
Jezelf en je organisatie profileren met goede blogs Met een goede blog of column kun je jezelf of je organisatie op de kaart zetten. Moeilijk? Valt wel mee, want onderwerpen vind je eenvoudig in je (werk) omgeving. En kennis van het onderwerp heb je al vanwege je hobby, passie of baan. Juist met korte, puntige stukjes genereer je veel aandacht. Boei je lezer met een aansprekend verhaal, nieuwe kennis of een verrassende invalshoek. Zorg dat ze je blog uitlezen met een goed gevoel. De kans is groot dat ze nog eens aan jouw organisatie denken; dat ze bellen of mailen, een product bestellen of een folder downloaden. Je maakt blogs persoonlijk en toch zakelijk, door over je werk te vertellen. Via grappige anekdotes over jouw werkdag laat je zien dat je goed bent in je vak. Soms leidt dat tot interessante reacties en vragen. Met goede, inhoudelijke antwoorden maak je jezelf tot autoriteit op een gebied. Voor een nieuwe blogger is altijd plek. Dus: waarom zou je bloggen? Ga aan de slag, dan merk je al snel waarom! Wie schrijft die blijft. Dus … komen we binnenkort ook jouw blogs tegen op het internet?