Voor de kost : 40 mensen over hun job en echt werk - Barrez, Dirk, 1956- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2018)
Hoe gaat het met werk in Vlaanderen? Hoe zijn jobs geëvolueerd? Hebbens ommige beroepen nog wel toekomst? Dit boek serveert 40 verhalen van 40 verschillende mensen, elk over hun beroep. Zij die tot nu toe de moderne tijd overleven, andere die onder druk staan en dreigen te verdwijnen, en nieuwe beroepen die voortkomen uit de evoluties die we allemaal opmerken. De geïnterviewden spreken over de eigenheid van hun job en over de bedr eigingen en uitdagingen ervan. De rode draad is hoe graag mensen werken en houden van hun beroep. Maar ze willen tegelijk ook meer greep op hun job en willen meedenken over wat beter kan en moet.
Keywords: Arbeidsvraagstuk; Beroepen