De winnaarseconomie : uitdagingen en kansen van de digitale revolutie - De Leus, Koen, ....- (Tielt : Lannoo, 2017)
Vlijmscherpe analyse over de maatschappelijke gevolgen van de digitale revolutie De vierde industriële revolutie verandert de wereld voor onze ogen. De digitalisering sijpelt door in alle geledingen van de maatschappij en de economie in het bijzonder. De ruimte om te innoveren is eindeloos, maar dat levert (nog) niet de verwachte groei op, laat staan meer arbeidsplaatsen. Wie niet mee is - bedrijven én werknemers - dreigt uit de boot te vallen. In De winnaarseconomie. Uitdagingen en kansen van de digitale revolutie beschrijft Koen De Leus deze radicaal veranderende economie en onderzoekt hij wie wat te winnen of te verliezen heeft. Hij ging daarvoor te rade bij tientallen topondernemers en beleidsmakers uit binnen- en buitenland. Gaat de middenklasse, die al enkele decennia onder druk staat, eruit? Neemt de ongelijkheid verder toe? En welke maatschappelijke keuzes moeten we maken om dat tegen te gaan? Hoe zorgen we, met andere woorden, voor meer welzijn voor velen en niet alleen voor een 'winnaarseconomie' die enkelen dient?
Keywords: Economie ; digitalisering; Maatschappij ; digitaal