Dagen zonder Trump : berichten uit Amerika - Soenens, Björn, 1968- (Amsterdam : Uitgeverij De Arbeiderspers, 2018)
Het zijn woelige tijden in de Verenigde Staten. Björn Soenens begon een nieuw leven in Amerika op de dag dat Donald Trump de eed aflegde als verrassende nieuwe president. Als correspondent ziet hij hoe het land op drift lijkt en in een razend tempo verandert. Vaak is dat schijn, want Amerika is ook een land van stagnatie. Voor Björn Soenens is het leven heviger en intenser in Amerika. Alles is een verhaal en er bestaan tientallen verschillende werelden naast elkaar. Soenens beschrijft zijn immigrantenervaring, ook als culture shock. En waar is Donald Trump? Die bevindt zich op de achtergrond, maar dan wel voortdurend. Soenens is immers correspondent in Trumpland.
Keywords: Verenigde Staten ; maatschappij; Verenigde Staten ; politiek