Intercultureel management - Schneider, Susan C., ....-; Barsoux, Jean-Louis, 1961- ([Amsterdam] : Pearson Education Benelux, 2003)
Deze tweede editie van Intercultureel management bespreekt uitvoerig het effect van cultuur op de effectiviteit van managementpraktijken en gaat in op de vraag hoe culturele verschillen het concurrentievoordeel kunnen vergroten. De auteurs nemen geen genoegen met de geijkte opvattingen over deze kwesties en moedigen daarmee ook de lezer aan kritisch te kijken naar de invloeden van cultuur in het bedrijfsleven. Intercultureel management zal velen aanspreken, zowel managers en leidinggevenden die werkzaam zijn in een internationale zakelijke omgeving, als studenten aan een groeiend aantal MBA-opleidingsinstituten en andere instellingen voor hoger onderwijs. Het boek bevat veel actuele casestudy's en koppelt een degelijke theoretische onderbouwing aan een hoge mate van praktische toepasbaarheid.
Managing across cultures
Keywords: Intercultureel management