Stadsleven : een visie op de metropool van de toekomst - Sennett, Richard, 1943- (Amsterdam : Meulenhoff, 2018)
Willen wonen? In Stadsleven neemt Richard Sennett ons mee naar Parijs, Barcelona en Sjanghai, naar de achterbuurten van Medellín en naar het hoofdkantoor van Google op Manhattan. De moderne ‘gesloten' steden zijn volgens hem van tevoren ontworpen, bedacht. Wat buiten dit stadsplan valt, heeft geen kans van overleven. Als alternatief introduceert Sennett de ‘open stad', een stad waar niet alles strikt gepland is, waar rekening wordt gehouden met onvoorspelbaarheden. Stedenbouwkundigen experimenteren er met bouwvormen die steden voor alle bewoners leefbaarder maken. In een tijd waarin meer mensen dan ooit in steden wonen, moeten we het leven in de stad grondig onder de loep nemen. Stadsleven is een originele, intellectuele en vooral geëngageerde visie op de toekomst van steden.
Keywords: Samenlevingsopbouw; Stedenbouw