No jobs - Leroy, Fons, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2018)
De toenemende rol van artificiële intelligentie en de steeds oprukkende automatisering en robotisering brengen mee dat veel jobs nu, en de volgende decennia nog veel meer, op de tocht staan. De arbeidsmarkt anno 2050 zal totaal anders zijn dan die van nu. Welke skills zullen de werknemer van de toekomst nog werk verschaffen, en welke niet meer? Sommigen voorspellen zelfs een toekomst zònder jobs, met 100% vrije tijd. En een basisinkomen voor iedereen.
Keywords: Arbeid; Automatisering; Robots en arbeidsmarkt