Naar het Walhalla - Van den Munckhof, Hay, ....- (Averbode : Averbode, 2019)
Frodes vader is een vikingleider die sterft bij een gevecht. Volgens de traditie moet hij samen met een slavin begraven worden. De twaalfjarige Hisse aanvaardt haar lot, maar Frode niet: hij wil Hisse redden en haar terugbrengen naar haar familie in Friesland.
Met tekeningen van Michaël Vincent - historisch, vikingen
Doelgroep: Lager onderwijs, 2de en 3de graad