Vormgeving in communicatie - Coolsma, Constant, ....-; Van Dommelen, Aad, ....- (Amsterdam : Adformatie Groep, 2003)
Herziene en geactualiseerde druk van een gelijknamige uitgave uit 1996 (tweede druk: 2003) over de rol van vormgeving in communicatie. Beelden en vorm worden steeds belangrijker bij het kiezen uit de overvloed aan communicatie. Dit boek gaat in op welke functies vormgeving kan vervullen en aan welke voorwaarden vormgeving, vormgevers en hun opdrachtgevers zouden moeten voldoen. Het gaat in op de functies van vormgeving, de huisstijl en de toepassing daarvan, gedrukte media en formulieren, interactieve media (websites), een goede briefing, het gebruik van illustraties en het auteursrecht. Met bij elk hoofdstuk een checklist en achterin een checklist voor vormgevingsprojecten. Een boek voor vakmensen in communicatie. Het is daarom extra jammer (want niet passend bij het onderwerp) dat het geheel in zwart-wit is, met enkele beelden in kleur achterin. De vormgeving is minder inspirerend dan je zou verwachten van een titel als deze. Met begrippen- en literatuurlijst. De auteurs zijn zelfstandig communicatiadviseur en grafisch ontwerper.
Keywords: Bedrijfsimago; Grafische vormgeving