Positieve psychologie : de toepassingen - Bannink, Fredrike, ....- (Amsterdam : Boom, 2018)
Positieve psychologie gaat over de vraag hoe we het beste uit onszelf en anderen kunnen halen en optimaal kunnen functioneren. Het richt zich op het versterken van mogelijkheden om een plezierig, goed en zinvol leven te leiden, met positieve relaties en succes. Deze wetenschappelijke stroming biedt nieuwe mogelijkheden in de (g)gz, organisaties, journalistiek, technologie, sport en onderwijs. In dit boek zijn naast theorie en onderzoek voor het eerst alle toepassingen samengebracht. 'Fredrike Bannink is pionier van het eerste uur in het onder kennen en beschrijven van de mogelijkheden van de positieve psychologie. Aan de hand van vijf relevante domeinen treft de lezer heldere introducties, veel onder- zoek en tweehonderd toepassingen. Het boek is een mooie uitnodiging om deze toepassingen in te zetten in het werken met individuen, organisaties en de samenleving. En het is leuk en leerzaam om ze zelf te doen.' - Ernst Bohlmeijer, hoogleraar geestelijke gezondheidsbevordering, Universiteit Twente
Zelfontplooiing