Spelen met prentenboeken : leerzame en leuke activiteiten voor thuis en in de klas - Van Boxmeer, Anke, ....-; Van Dijck, Els, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2017)
In 1997 verscheen ‘Spelen met prentenboeken' van Margriet Chorus, waarin 25 prentenboeken besproken werden en voorzien van speelsuggesties. Het succesvolle boek kreeg enkele herdrukken, de laatste in 2004. In dit boek met dezelfde titel geven de auteurs, die beiden groepsleerkracht zijn van een kleutergroep en betrokken bij de kleuteruniversiteit, bij 22 prentenboeken (alle van Lemniscaat) een rijkdom aan tips en suggesties voor activiteiten rondom die boeken. Bij klassiekers als ‘Max en de Maximonsters' en ‘Ze lopen gewoon met me mee', maar ook meer recente prentenboeken als ‘Tangramkat' en ‘Monsterboek' worden allereerst tips gegeven hoe men het prentenboek kan aanbieden aan kinderen. Daarna volgen suggesties voor activiteiten (die allemaal heel goed uitvoerbaar zijn) waarbij de chronologie van het verhaal wordt gevolgd. Bij alle boeken worden ook de thema's aangegeven, zodat onderwijsgevenden en pedagogisch medewerkers de boeken in hun programma kunnen inpassen. Dit rijk geïllustreerde (uit de besproken prentenboeken) boek mag in geen enkele school, bibliotheek, kinderdagverblijf of gezin ontbreken. Voor opvoeders van kinderen van ca. 2 t/m 5 jaar.
Tips voor allerlei activiteiten met jonge kinderen bij 22 prentenboeken, zowel klassiekers als recente van Lemniscaat.