Tellen met kleine kat - Schwarz, Viviane, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2017)
Kleine Kat kan heel goed bolletjes wol tellen en hij kan er ook nog mee jongleren. Hij telt van niks naar vier. Maar als het meer bolletjes worden, raakt Kleine Kat de tel kwijt. Dan zijn het er gewoon ‘veel', of ‘nog meer' of ‘zoveel als je kunt dragen'. En wat moet je eigenlijk met al die bolletjes? Kleine Kat wordt er dol van, maar vindt uiteindelijk de perfecte oplossing. Eenvoudig, humoristisch peuterboek over tellen, waarin tekst en beeld samen het verhaal vormen. Het aantal bolletjes wol wordt op de linkerpagina in een grote, vlekkerige typemachineletter benoemd op een verder lege pagina. Op de rechterpagina is steeds Kleine Kat te zien in een eenvoudige tekening in zwart-wit met als enige kleuraccent de rode bolletjes wol. Later lopen de tekeningen soms door over dubbele pagina's. De gezichtsuitdrukking en lichaamstaal van Kleine Kat, die getergd wordt door het steeds groter wordende aantal bolletjes, zijn vaak hilarisch. Samen met de peuter kunnen de bolletjes wol geteld worden. Overzichtelijke, rustige lay-out met weinig kleur; aantrekkelijk omslag. De schutbladen zijn bedrukt met Kleine Kat in tientallen komische houdingen. Origineel telboek voor peuters vanaf ca. 2 jaar.
Kleine Kat kan heel goed bolletjes wol tellen. Hij kan er ook mee jongleren. Maar na vier raakt Kleine Kat de tel kwijt. Dan worden het ineens wel heel veel bolletjes…. Prentenboek met eenvoudige, humoristische tekeningen in zwart-wit met rood. Vanaf ca. 2 jaar. - Tellen
Keywords: Telboeken