Rupsje Nooitgenoeg - Carle, Eric, ....- (Haarlem : Gottmer, 2016)
Rupsje Nooitgenoeg' voorstellen hoeft niet. Al 45 jaar kruipt deze sympathieke rups op een nacht uit een eitje, vreet zich een week vol door de meest onwaarschijnlijke dingen als een zure bom, salami en kersentaart, om zich vervolgens te ontpoppen tot een vlinder. Generaties kinderen hebben het ongetwijfeld mee opgedreund “Op maandag at hij zich dwars door een appel heen, maar genoeg had hij nog niet. Op dinsdag at hij zich dwars door twee peren heen, maar genoeg had hij nog niet. Op woensdag ...” (p. 5). Het veertigjarige bestaan van de rups werd gevierd met een prachtig pop-upboek, voor zijn 45 jaar wordt hij getrakteerd op een hologram. Door het boek te bewegen zie je de hele evolutie al op de cover: van klein rupsje tot uit de kluiten gewassen exemplaar, over cocon tot vlinder. Een leuke gimmick, die gelukkig de prijs niet uit de pan doet swingen. Zodat dit ook de volgende generatie toelaat des te meer te genieten van deze evergreen.
Een rupsje eet zich van maandag tot en met zaterdag vol met steeds meer lekkers. Daarna bouwt hij een cocon voor zichzelf. Prentenboek in oblong formaat met kleurrijke collages en uitgestanste gaten. Vanaf ca. 3 jaar.
Keywords: Dieren