Alles over pesten : voor kuddedieren, buitenbeentjes en iedereen die met pesten te maken heeft - Van Stigt, Mieke, ....- (Amsterdam : Boom, 2016)
Sociologe Van Stigt zoekt naar de oorzaken en oplossingen voor pesten en combineert daarbij wetenschappelijke inzichten uit de psychologie, sociologie en biologie met een aantal concrete en herkenbare verhalen van ouders en kinderen die met pesten te maken hebben. Zij richt zich ook op daders, slachtoffers en hulpverleners in het besef dat pesten vaak leidt naar levenslange krassen en deuken op de menselijke ziel. De aandacht valt vooral op pesten in het onderwijs, van basis- tot voortgezet en hoger onderwijs. Het boek is voorzien van eindnoten en een literatuurlijst.
Sociologische analyse van de oorzaken van pestgedrag bij kinderen, met aanzetten voor mogelijke oplossingen.