Stapsgewijs onderwijs : het kind centraal! - Oenema-Mostert, Ineke, ....-; Janssens, Harry, ....- (Groningen : Noordhoff, 2018)
Jonge kinderen begeleiden in het onderwijs is een immens moeilijke opgave. Een verkeerde aanpak werkt immers de hele schooltijd door. De eerste editie van Stapsgewijs onderwijs: het kind centraal! biedt (toekomstige) opleiders en leerkrachten een geheel eigen visie op onderwijs. Deze visie gaat uit van recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van de neurologische ontwikkeling en het ontwikkelen en leren van jonge kinderen. Met dit concept creëert de leerkracht een voorwaardenscheppende, uitdagende omgeving vanuit de beleving van het kind en vertrouwt daarbij op de drang van kinderen om te willen leren en ontwikkelen.