Sportmarketing - Lagae, Wim, 1964- (Nieuwegein : Arko Sports Media, 2018)
Sportmarketingcommunicatie is een belangrijk onderdeel van de professionele sportwereld. Via sponsoring en reclamecontracten wordt veel geld binnengehaald; sportverenigingen moeten een goede communicatie toepassen om hiervoor in aanmerking te komen. Dit handboek bestrijkt het brede scala van sportmarketing. Het richt zich op de trends in het verleden, het verkopen van sponsoring, de relaties tussen sportsponsoring en hospitality, persbenadering, reclame-uitingen, direct marketing en verkooppromotie. Tevens wordt aandacht besteed aan de effecten ervan, zoals aan sportsponsoring gerelateerde activiteiten. Er is ook aandacht voor het kopen van sponsoring vanuit het sponsorende bedrijf. Een uitgebreid handboek met cases, per hoofdstuk een samenvatting, begrippenlijsten en bronvermeldingen. De auteur is hoogleraar sportmarketing in België. Hij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar sportmarketing en publiceerde hier eerder boeken en artikelen over. Gericht op studenten aan hbo en wo en op sportverenigingen die serieus met sponsoring aan de slag willen. Deze uitgave vormt een geactualiseerde en uitgebreide herdruk van 'Sportsponsering activeren'* van dezelfde auteur.
Sportbeleid - Sponsoring ; sport - Marketing ; sport