Tekstzinnig : kritisch denken, zoeken en schrijven in het hbo - Van Heur, Ank, ....-; Kolen, Brigit, ....- (Bussum : Coutinho, 2019)
De laatste jaren is de aandacht voor goede schrijfvaardigheid en zakelijk schrijven binnen het hbo toegenomen. Gedegen onderzoek doen, kritisch nadenken bij alles wat je leest, een tekst helder structureren, foutvrij taalgebruik hanteren en sterke argumentatie gebruiken; het zijn allemaal vaardigheden die studenten nodig hebben om op hbo-niveau te schrijven. Daarnaast zijn het vaardigheden die niet elke student even vanzelfsprekend beheerst. Daarom is er nu Tekstzinnig. Tekstzinnig helpt studenten stapsgewijs door het (academisch) schrijfproces heen, van informatie zoeken tot die informatie in een zakelijke tekst gieten. Met dit boek leert de student hoe zoekmachines werken, hoe bronnen op betrouwbaarheid beoordeeld kunnen worden en hoe informatie uit die bronnen correct weergegeven kan worden in een tekst zonder (per ongeluk) onrechtmatig werk van anderen te kopiëren. Het boek helpt ook met de meest gemaakte fouten in formulering, stijl en spelling. Zo wordt teksten schrijven op basis van sterke bronnen een eitje! Dit boek is bedoeld voor hbo-studenten uit uiteenlopende studierichtingen die tijdens (of na) hun opleiding teksten moeten opleveren die onderbouwd zijn met bronnen. Het boek is te gebruiken bij het vak schrijfvaardigheid, maar is zo opgezet dat studenten het ook zelfstandig goed door kunnen werken om op eigen kracht hun ‘schrijfskills' te verbeteren.
Tekstzinnig helpt studenten stapsgewijs door het (academisch) schrijfproces heen, van informatie zoeken tot die informatie in een zakelijke tekst gieten.