Houtverbindingen : de complete handleiding - Noll, Terrie, ....- (Baarn : Forte Uitgevers, 2017)
Dit is echt een aardig boek voor in de werkplaats/hobbyruimte. Het is klein, handzaam, gemakkelijk open te leggen (door de spiraal in de rug binnen de band) en heeft een stevige kaft. In dit boek worden allerlei denkbare houtverbindingen kort beschreven. Middels heldere tekeningen en foto's in kleur met een korte begeleidende tekst wordt de lezer stap voor stap op weg geholpen. Het geheel wordt voorafgegaan door een korte toelichting over de werkwijze en constructie van de verbindingen. Rijk voorzien van tekeningen in kleur. Bevat inhoudsopgave, register en verklarende woordenlijst. Praktisch voor mensen die verder willen met het (hobbymatig) werken met hout, zelf een ontwerp willen maken etc. Het boek gaat in op de techniek van het maken en bevat dus geen voorbeelden van meubels om zelf te maken.
Houtverbindingen is een volledig handboek over alle denkbare houtverbindingen, inclusief stap voor stap geïllustreerde uitleg hoe alle basisverbindingen gemaakt worden. Van pen-en-gat-verbindingen via zwaluwstaarten tot verstekte verbindingen en alle variaties daarop, het boek geeft een compleet overzicht. Het beschrijft zowel technieken met hand- als met elektrisch gereedschap. Het karakter van de houtsoorten wordt beschreven en hoe de eigenschappen ervan invloed hebben op verbindingen, lijm en meubelontwerpen. Onmisbaar voor elke houtliefhebber.
Houtbewerking