Optische illusies en beeldraadsels : een bonte selectie blikverruimers - Menkhoff, Inga, ....- (Alphen aan den Rijn : Parragon, 2013)
De lezer wordt in deze stevige uitgave meegenomen in de wondere wereld van de optische illusies en beeldraadsels. In zwart-wit en/of grijze tinten zijn 146 figuren neergezet rond thema's als vervormingsillusies, omkeerplaatjes, nawerking van het oog, contrastillusies en onmogelijke figuren. De lezer wordt steeds op verschillende manieren optisch in de war gebracht. Bij ieder patroon/figuur wordt een toelichting gegeven. In deze teksten, variërend van één tot maximaal vijf zinnen, worden verklaringen gegeven voor de optische raadsels. Zowel het boek als de op zichzelf staande thema's worden ingeleid met een pagina theoretische achtergronden en informatie. Ieder thema heeft een eigen, rustige pastelkleur die het oog niet afleidt van de patronen en figuren. Vind jij wetenschap saai en droog? Ben jij niet op het verkeerde been te brengen? Bekijk dan dit boek eens! Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen die het waarnemingsvermogen willen testen, de ogen willen trainen en zichzelf willen verwonderen. Voor iedereen vanaf ca. 9 jaar.
Verzameling optische illusies en beeldraadsels rond thema's als vervormingsillusies, omkeerplaatjes en nawerking van het oog. - Optisch bedrog
Vanaf 9-11 jaar