Taalontwikkeling en taalstimulering van baby's, peuters en kleuters - Goorhuis-Brouwer, Sieneke M., ....- (Amsterdam : SWP, 2014)
Een heldere en goede beschrijving van de taalontwikkeling en de mogelijke taalstimulering van baby, peuter en kleuter. Het boek geeft veel goede voorbeelden. In verband met de leesbaarheid kiest de schrijfster voor het vermijden van literatuurverwijzingen; wel is er achterin het boek een korte literatuurlijst. Jammer dat ze een aantal begrippen in het tweede deel van het boek niet uitlegt: myclinisatie, performale intelligentie en dergelijke. Hoofdstuk vier over de neurobiologische basis van de taal is wel erg beknopt. Hetzelfde geldt voor de informatie over taalachterstand. Het boek bevat talrijke kleurenfoto's; voorbeelden en enkele andere teksten zij afgedrukt in blauw en rood. De dvd die bij de eerste uitgave was gevoegd, is in deze druk achterwege gelaten. Samenvattend: een mooi uitgevoerd en nuttig boek voor ouders en andere opvoeders, evenals voor leerkrachten en anderen die met kinderen werken. De auteur is orthopedagoge en als hoogleraar spraak- en taalstoornissen bij kinderen verbonden aan de Rijksuniversiteit van Groningen.
Praktische gids voor ouders, opvoeders en leerkrachten. - Taalverwerving ; kleuters - Taalverwerving ; peuters