Vaardig zwemmen : oefenstof - Soons, Bart, ....- (Leuven : Acco, 2018)
Wist je dat er meer kinderen sterven in het water dan in het verkeer? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het een van de grootste uitdagingen van de komende eeuw om kinderen op jongere leeftijd vertrouwd te maken met water. Waar ze vroeger van in het begin hamerden op de juiste zwemtechnieken, is het nu de norm om kinderen eerst zelfstandig doelmatig te laten voortbewegen in het water. De nieuwe leerlijn zwemmen focust op een bredere motorische ontwikkeling en de voorbereidende competenties voor de zwemsport. Die nieuwe aanpak zorgt ervoor dat kinderen zich sneller uit de slag kunnen trekken in diep water. Het boek Vaardig zwemmen is in de eerste plaats een praktische gids voor de zwemlesgever, maar ook sportieve, betrokken ouders kunnen met dit overzichtelijke boek hun kinderen snel kantveilig maken. Dit oefenboek is het logische vervolg op het boek Wijs waterwennen (Acco, 2015). Elk kind dat de oefeningen uit dit boek afwerkt, zal zich echt als "een vis in het water' voelen. Bij de uitwerking van de oefeningen hebben de auteurs oog gehad voor de nauwe link met de structuur van de watersafety-brevetten, uitgegeven door het ISB en ontwikkeld door WASA.
Zwemmen ; didactiek - Zwemmen ; kinderen