Wetenschappen in beeld - De Heer, Margreet, ....- (Zoetermeer : Meinema, 2012)
Auteur/illustrator Margreet de Heer en inkleurder Yiri, onder meer bekend van 'Filosofie in beeld', zijn er opnieuw in geslaagd om kennis in strips te omvatten. Deze full colour stripbundel laat je kennismaken met alle facetten van (natuur)wetenschap. Wat wordt verstaan onder het onzekerheidsprincipe? Wie was Marie Lavoisier? En wanneer is astronomie begonnen? Deze en vele andere vragen worden ruimschoots beantwoord in dit aantrekkelijk geïllustreerde boek. Verschillende wetenschappen, zoals biologie, geologie en astronomie, maar ook bekende wetenschappers zoals Newton, Einstein en Max Planck passeren de revue. De vragen worden beantwoord aan de hand van strips met tekstballonnen. Op een toegankelijke manier wordt de jeugdige lezer wegwijs gemaakt in de wondere wereld van de wetenschap en haar deelgebieden. Kennisoverdracht is leuker dan ooit door middel van hun manier van presenteren. De auteur is er in geslaagd om complexe zaken in hapklare brokjes te presenteren en is dan ook een aanrader voor de jeugdige lezers met een honger naar kennis. Vanaf ca. 15 jaar.
Overzicht in stripvorm van de geschiedenis en belangrijkste kwesties van de natuurwetenschappen. Vanaf ca. 15 jaar.