Leesheld : Rebussen 1 : rebussen met mkm-woorden - Wille, Riet, 1954- (Kalmthout : Abimo, 2016)
Leesheld biedt beknopte en flexibel inzetbare uitgaven om de leesontwikkeling te bevorderen, vlot en vloeiend te leren lezen en alle kinderen te motiveren om graag en zo veel mogelijk te lezen Goed lezen leer je niet alleen door veel te lezen, maar ook door te spelen met letters en klanken. Rebussen zijn geschikt om dit spelenderwijs en stap voor stap te oefenen. Rebussen 1 biedt een schat aan oefeningen om met beginnende lezers (AVI S en M3) aan de slag te gaan. Deze rebussen zijn: • Doordacht en stapsgewijs opgebouwd • Gevarieerd: op zoek gaan naar het antwoord in een tekening, zelf een rebus maken, zinnen in elkaar puzzelen... • Gebundeld per woordstructuur en aansluitend bij AVI-niveaus S en M3 • Uitgewerkt met communicatieve, maar ook leuke tekeningen. Je kunt ze gebruiken: • Als aanloop naar het leren lezen in de kleuterschool • Bij het leren lezen, naast elke leesmethode • Bij kinderen die niet zo snel tot lezen en schrijven komen • Als uitdaging voor sterkere beginnende lezers.
De woordkenmerken sluiten aan bij AVI S - AVI M3 ; met illustraties van Leen Van Durme