Leesheld : Rijmgeheim : hoor- en leesspelletjes met één- en tweelettergrepige woorde - Wille, Riet, 1954- (Kalmthout : Abimo, 2017)
Lezen leer je niet alleen door veel te lezen, maar ook door te spelen met letters en klanken. Rijmen vormt een ideale basis om dat stap voor stap te oefenen. In Rijmgeheim vind je een schat aan speelse oefeningen om met beginnende lezers aan de slag te gaan. Doordacht en stapsgewijs opgebouwd Deze bundel biedt zowel auditieve oefeningen als leesoefeningen. De woorden in de oefeningen sluiten aan bij AVI Start, M3 en E3. Ze worden stap voor stap opgebouwd: van woorden met km en mk naar mkm en mmkm en mkmm tot woorden met twee lettergrepen. Speels en boordevol variatie Ontdek het rijke aanbod aan opdrachten: rijmen met de steun van illustraties, zelf rijmwoorden zoeken, zinnen aanvullen,… Alle lees- en schrijfspelletjes zijn bovendien voorzien van leuke, communicatieve tekeningen. Voor wie? kleuters uit groep 2 (auditieve deelvaardigheden) alle beginnende lezers uit groep 3-4 als extra oefening voor beginnende lezers die niet zo snel tot lezen en schrijven komen als verrijking voor beginnende lezers die extra uitdaging nodig hebben
De woordkenmerken sluiten aan bij AVI S - AVI M3 - AVI E3 ; met illustraties van Leen Van Durme