Contentmarketing en community management - Gerretsen, Mascha, ....-; Machielse, Irma, ....- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2018)
Een integraal studieboek dat op gestructureerde en doelgerichte manier de contentmarketing en communitymanagementprocessen en -activiteiten in de ROEM-cyclus doorloopt. Deze cyclus kent de fasen Randvoorwaarden vaststellen, Organiseren, Engageren en Meten. Deze cyclus wordt behandeld in acht stappen, elke met een C, de aanpak voor een content marketingplan of community plan. Zoals een studieboek betaamt, wordt elke stap afgesloten met afsluitende vragen en een case. Sinds het internet heeft content marketing, dat begon bij tractorfabrikant John Deere in 1895, een enorme vlucht genomen door de zeven recente trends. De MyLab internet-omgeving waarvoor dit boek een unieke toegangscode biedt, is gericht op studenten en docenten en biedt verdiepingsstof, interactieve tekst, toetsen en een begrippentrainer. Voorzien van talrijke foto's en schema's in kleur, een verklarende begrippenlijst, eindnoten met literatuurverwijzingen en een register. De auteurs zijn docente contentmarketing en contentmarketingconsultant in Nederland. Gericht op hbo- en wo-studenten in marketing, commerciële en journalistieke vakken.