Thailand - Kosecka, Justyna, ....-; Richardson, Howard, ....-; Peters, Ed, ....-; Clark, Sarah, ....- (Lochem : Uitgeverij Cambium, 2017)
De glinsterende mozaïeken van de Tempel van de Smaragden Boeddha in Bangkok weerspiegelen de vele facetten van Thailand. Het land kan immers bogen op een gastvrije bevolking, overweldigend natuurschoon en een rijke cultuur die tot uiting komt in de architectuur en kunst. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met dit oude koninkrijk. De boeiende geschiedenis en cultuur van de bevolking, de dichtbeboste bergstreken, witte zandstranden aan azuurblauwe zeeën, eeuwenoude monumenten en tapijten van groene rijstvelden; het komt allemaal aan bod. Van de hoofdstad Bangkok naar het Khoratplateau, en van Phuket naar de Nanvallei. Behalve al dit moois wacht de reiziger bovenal de glimlach van de mensen, die nog lang in de herinnering zal blijven. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's over onder andere 'Boeddhabeelden', 'De Bergvolken', Vollemaansfeesten', 'De onderwaterwereld' en 'Tempelkunst en Architectuur'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet. In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Thailand is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids.
Thailand
Keywords: Reisgids ; Thailand