De fluïde organisatie : een ideale mix van hiërarchie en zelfsturing - de Vet, Arne, ....-; Lowette, Filip, ....- (Leuven : LannooCampus, 2018)
De veranderingen om onze organisaties heen komen steeds sneller en zijn groter, uitdagender en meer onvoorspelbaar. Om daar flexibel mee om te blijven gaan is een fluïde aanpak nodig: een ideale mix van hiërarchie en zelfsturing. Die mix bereik je door aandacht te schenken aan een verzameling van goed draaiende actiecirkels die op elk niveau van de organisatie werken. Elke actiecirkel bestaat uit waarnemen, delen, beslissen en doen. Zo kan ook de individuele werknemer autonoom actie ondernemen. De fluïde organisatie biedt praktische en haalbare bouwstenen om basisprocessen zoals vergaderen, taken verdelen en coördineren, communiceren, ... in je organisatie stap voor stap te hertekenen. Met methodes en modellen leer je hoe je de collectieve kennis en intelligentie van je organisatie ten volle kunt benutten. Laat de kracht in je organisatie ontluiken en maak de weg vrij voor echt engagement.
Keywords: Organisatiekunde