Dat is je eigen zaak! : het Klokhuis onderneemt - Bon, Annemarie, ....-; Smeulders, Paulien, ....- (Alkmaar : Kluitman, 2017)
Ondernemen, dat leren kinderen in deze uitgave! Na een voorwoord van Prins Constantijn (‘Gewoon doen!') volgen negen hoofdstukken over veel aspecten van het ondernemerschap. Bijvoorbeeld: Hoe kom je op een topidee? Hoe maak je reclame? Maar ook: duurzaam ondernemen, doelgroep bepalen en prijsbepaling. De informatie wordt afgewisseld met succesverhalen van andere jonge ondernemers (tussen de 9 en 16 jaar), interviews, tips, weetjes en verschillende tests. De afsluiting ‘Durf te dromen' is van de (vrouwelijke) voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kamer van Koophandel. In eerste instantie lijkt een eigen handeltje beginnen cq. ondernemen vooral een onderwerp voor twintigers. Maar met het boek eenmaal in handen blijkt dat ook een jongere doelgroep hiermee aan de gang kan, met als treffend voorbeeld de nagellakactie van Tijn (Serious Request 2016). De boodschap is duidelijk: iedereen kan ondernemen, waarbij klein beginnen (op de vrijmarkt bv.) een prima begin is. Vierkant boek, keurig verzorgd, met een kleurrijke opmaak, veel kleurentekeningen en -foto's doet het tijdschriftachtig aan. Een toegankelijk en aantrekkelijk boek om van a tot z te lezen of om als naslag te gebruiken. In 2016 verscheen 'Het Klokhuis Paardenboek'*. Vanaf ca. 10 t/m 15 jaar.
Wil je een eigen YouTube-kanaal opzetten of een eigen kledinglijn? Lees hoe je zelf een onderneming begint en wat daar allemaal bij komt kijken. Met enthousiaste verhalen van jonge ondernemers en veel kleurenillustraties en -foto's. Vanaf ca. 10 t/m 15 jaar.