Media onder de loep : analyse van de Belgische massamedia - Cool, Ina, ....-; De Lembre, Katheline, ....- (Leuven : Acco, 2018)
Media, raak er tegenwoordig maar wijs uit! Het Belgische medialandschap is steeds in beweging. Spelers komen en gaan. Ze veranderen van naam of eigenaar. Trends, zoals crossmedialiteit en convergentie, zorgen ervoor dat traditionele media opgaan in een ruimer, vaak complex medialandschap. Voor de communicatie-, reclame- en journalistieke sector is het nochtans belangrijk om bij te blijven. Het handboek Media onder de loep schept orde in de chaos en biedt een actueel en degelijk overzicht van de Belgische mediasector voor elke (toekomstige) communicatie- en mediaprofessional. Bij de overzichtelijke informatie in het handboek hoort uitgebreide digitale ondersteuning op het online leerplatform Sofia. Je vindt er recente evoluties, extra voorbeelden, boeiende cases, aanvullende opdrachten, (examen)vragen met voorbeeldantwoorden en kritische doordenkers. Zo is dit basisboek geschikt voor docenten en studenten journalistiek, communicatiemanagement en bedrijfsmanagement. Daarnaast is het boeiend en toegankelijk leesmateriaal voor wie geïnteresseerd is in media, maar niet vertrouwd is met het mediajargon.
Keywords: Media ; België