De basis : wetenschappen en techniek voor de basisschool - Boulez, Stephan, ....-; Hulsen, Kris, ....- (Leuven : Acco, 2018)
Wist je dat de maan en de aarde maandelijks een innige dans uitvoeren? En dat de Poolster niet eeuwig op haar titel kan blijven rekenen? Hoe barst een vulkaan uit? En wat hebben cartografie en gps met elkaar te maken? Wist je dat België echt geen regenland is? Heb je ooit al gehoord van penisschermen bij platwormen? Hoe komt het dat we geen zwaluwen zien in de winter? Weet je hoe heksenkringen ontstaan? En welk deel van de plant is zoethout? Wat is het antropoceen? Weet je of virussen leven? Ken je het verschil tussen kinetische en potentiële energie? Het antwoord op deze en vele andere vragen vind je in dit boek. Het boek heeft een logische en gestructureerde opbouw. De inhouden sluiten aan bij de eindtermen van het leergebied Wetenschappen en Techniek en worden op een begrijpelijke manier uitgelegd. Dit boek is dan ook een naslagwerk én een must-read voor iedereen die met Wetenschappen en Techniek in de basisschool in aanraking komt.
Wetenschappen ; basisonderwijs - Techniek ; basisonderwijs