Mindgym : sportschool voor je geest : in 12 weken meer focus, rust én energie - De Jong, Wouter, ....- (Amsterdam : Maven Publishing, 2019)
De ondertitel vat het oogmerk van het boek samen: 'in 12 weken meer focus, rust én energie'. Een zinvoller, plezieriger leven kan slechts verworven worden door mensen met een mentale gezondheid. Het boek is opgevat als een handleiding. Gespreid over twaalf weken wil de auteur in evenveel hoofdstukken de lezer mentaal trainen. Op welke wijze kun je met meer aandacht leven, mindfulness toepassen, de relatie tot je omgeving verbeteren, meer gedaan krijgen in minder tijd? Negativiteit overwinnen, positieve emoties trainen, op de juiste manier omgaan met falen, je mentaal zo trainen dat je hele lichaam er baat bij heeft. De twaalf hoofdstukken zijn op vergelijkbare wijze opgebouwd. Elke week begint met een 'warming-up', een theoretisch gedeelte, gevolgd door een concrete training, om af te sluiten met een 'cooling down'. Tussendoor krijgt de lezer nuttige tips, voorbeelden, aanwijzingen en bedenkingen, gekoppeld aan inspirerende citaten. De lezer kiest het niveau van dagelijkse oefening, van 'light' tot intensief waarbij een gratis te downloaden audiotrack zorgt voor de begeleiding. Zelfhulpboek voor mentale training met als doel een gezonde en gelukkige geest.
Zelfhulpboek voor mentale training met oefeningen, suggesties en ervaringen. - Zelfontplooiing