De immateriële erfenis van een narcist - Van 't Duycke, Anne, ....- (Roosendaal : Uitgeverij Boekenbent, 2015)
Extreem Ze is gestoord, zei ik altijd maar. Al wist ik niet wat haar mankeerde. Wat is de immateriële erfenis van een narcistische ouder? Wat doet narcisme met iemand? Wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Waarom voelt het kind van een narcist zich altijd schuldig? Kan het tij keren tussen het kind en de narcistische ouder? Naar schatting 1% van de bevolking heeft een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Dat zijn ruim 160.000 Nederlanders. Een veelvoud daarvan heeft met hen te maken hebben. Desondanks weten de meeste mensen nauwelijks wat narcisme betekent en herkennen ze het ook niet als zodanig. Dit verhaal geeft een gezicht aan narcisme. Het is verplichte kost voor psychologen en een eye-opener voor mensen die een ernstig verstoorde relatie hebben met een familielid, collega of vriend en maar niet begrijpen waarom die relatie niet te normaliseren is. Anne van 't Duycke is een pseudoniem. Met haar verhaal maakt ze het fenomeen narcisme beter herkenbaar.